Friptura de miel (foarte frageda)

de MOKUSKA in Oaie, 22 Apr 2014 | 7747 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • pulpa de miel (am folosit pulpa din spate)
  • 1 lamaie
  • 1 cana de vin alb
  • ulei de masline
  • 1 ardei rosu
  • 1 ardei galben
  • o felie de slanina
  • 1 capatana de usturoi
  • 2 legaturi de usturoi verde
  • rozmarin uscat
  • sare
  • piper
  • boia
  • 1/2 legatura de marar
  • 5 cartofi
  • apa
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Friptura de miel (foarte frageda):

Se curata si se spala pulpa de miel foarte bine pana ramane carne fara pic de grasime (seu).

Intr-o tava inalta asezam usturoiul verde, pe acest pat se aseaza pulpa. Se cresteaza cu un cutit ascutit toata suprafata pe ambele parti. Se unge (maseaza) foarte bine pe ambele parti cu ulei, sare, piper, boia, zeama de lamaie, dupa care in crestaturi adaugam catei de usturoi si fasii de slanina si presaram pe ambele parti cu rozmarin (am folosit mai putin de jumatate de punguta). Se pastreaza la rece minimum 1 noapte. Inainte sa punem la cuptor in tava asezam langa carne (de preferat in spatiul ramas gol) rondele de cartofi peste care se aseaza ardeii feliati se presara cu sare, piper, boia, marar, rozmarin si putin ulei, peste care se toarna vinul si apa. Acoperim cu o folie de aluminiu si lasam la cuptor cca 50 de minute, dupa care descoperim si lasam sa se rumeneasca.

Am servit cu castraveciori murati (de casa :) )

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Friptura de miel (foarte frageda)" nu uita sa-i faci un review.
 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Berbecut la vas roman